HTML

EGÉSZSÉG / SZÉPSÉG / MUNKA

EGÉSZSÉG / SZÉPSÉG / MUNKA

Facebook oldalunk!

Címkék

Címkefelhő

Rémálom - munkanélküliség

2011.08.20. 17:18 egészség/szépség/munka

A témánk a MUNKANÉLKÜLISÉG volt: Biztos van ismerősöd, barátod, rokonod, aki épp munkanélküli, esetleg Te is voltál már, vagy most sincs munkád. Tényleg akarnak dolgozni a munkanélküliek? Tényleg keresnek munkát? Hogyan lehet segíteni a munkanélküli társadalmon? Ismersz olyan embert akinek a Munkaügyi Központ állást biztosított? Jó a rendszer? Vagy csiszolni kellene még?

(kép)

A tehetetlenség egyre nagyobb! Nem azokról beszélek, akik nem is akarnak dolgozni. A naplopók nem foglalkoztatnak, bár a szájuk/számuk igen nagy és széles! A dráma azokkal kezdődik, akik szeretnének dolgozni, de nem kapnak munkát. A rezsit, csekket fizetni kell, enni kell. Feketén vagy fehéren, szinte már teljesen mindegy, a lényeg, hogy legyen munka. A vállalkozások tönkrementek, szépen lassan. Okait lehet firtatni, a sokat emlegetett magas adók, Kína színrelépése a piacon, a válság, a multik, stb. A lényeg, hogy több vállalkozás szűnik meg, mint amennyi indul. Ebből következik, hogy naponta szűnnek meg munkahelyek, s nem teremtődik helyettük új. Elfogyott a pénz az országban, nincs fizetőképes kereslet. Ha nincs kereslet, az üzletek bezárnak, ha nincsenek üzletek, a gyártás megszűnik. Persze ez bizonyos területeken fordítva kezdődött. A Uniós csatlakozáskor a Nyugat érdeke az volt, hogy piacot találjon, így a gyáraink egy részét felvásárolta, majd bezárta, mert a saját gyárának saját portékáját akarta értékesíteni az új, megvásárolt piacán. Két oldalról égtünk el! Ehhez jött még a válság, amiről azt gondoltuk, hogy lassan átesünk. Hát nem! Indul a második, most kezdődik! Amelyik vállalkozás az elsőt túlélte, az már nem biztos, hogy ezt is átvészeli. Elfogytak a tartalékok! Újabb munkahelyek szűnnek meg, lehet, hogy most gyorsabb ütemben, mert mindenki menti még a menthetőt!

A Munkanélküli Központok szervezetlenek és tehetetlenek. Átképzés? Mire? Minden területen túlkínálat van! Munkahely? Mindenhol minimum százszoros a túljelentkezés, még utcaseprő állásra is! Pályakezdőknek szinte esélyük nincs munkát találni azon a területen, amit tanultak. Teljes káosz uralkodik. Kígyózó sorok, munka nincs, a segély pedig ideig-óráig pont annyi, ami semmire sem elég. A statisztikákban csak azok szerepelnek, akik regisztrált munkanélküliek. A többiek nem is léteznek? (kép)

Vicces, hogy akik nem vesztették még el munkahelyüket, azok mennyire nem tudnak együtt érezni azokkal, akiknek már nincs munkahelyük. Megjegyzem, nem is tudják értékelni sem a munkát, sem a saját munkaadójukat, sem a fizetésüket. Felmondás? Vannak még őrültek, akik annyira önteltek, hogy képesek felmondani munkahelyükön, mert úgy gondolják, hogy tíz helyet is kaphatnak! Elárulom, nem így van! Akinek ez megfordult a fejében, azonnal törölje ki!

Akinek van munkája, azt javaslom, becsülje meg! Becsülje meg a munkát, és a munkaadóját! Nagy kincs manapság!

Akinek nincs munkája, legyen türelmes! Próbálkozzon minden nap! Érdemes a személyes kapcsolatokat felhasználni. Szólj minden létező és nem létező ismerősödnek, hogy segítségre van szükséged! Segítsenek munkát találni! Sokkal könnyebb ismeretség alapján bekerülni valahova! Ülj le, írj egy listát, kiket ismersz, keresd meg őket! Rokonok, barátok, osztálytársak, szomszédok, haverok és azok haverjai! Használd az ismerőseidet, és ne felejtsd el megköszönni, ha valaki tett érted valamit!

Nagyon könnyű lecsúszni a lejtőn, ha nincs munkád, nincs pénzed, és nincs sikerélményed! Könnyű a depresszió sötét mocskába belefeküdni, de nem szabad! Ha nem megy, kérj segítséget! Kérj segítséget itt!

Szomorú téma volt ez lányok, mert van szebb dolog is az életben, mint a munka, de sajnos az élethez szükség van a pénzre! A létbizonytalanság egy rettenetes érzés, ami felemészt! Mondanám, hogy csak olyan munkát vállalj, amit imádsz és szeretsz, de ez most nem az az időszak! 

A nagy kérdés válaszra vár: MITŐL LESZNEK MUNKAHELYEK?

Érdemes lenne kielemezni azt is, hogy ha a családfenntartó (férfi) veszíti el a munkáját, az milyen hatással van a családra, a gyerekekre, a szerelemre és a kapcsolatokra. Egyik nap megtesszük, mert az önbizalomhiány valahol kompenzál!

Ha szeretnél hasonló témák aktív résztvevője lenni, kibeszélni és kivesézni, jelentkezz be a csoportba itt. A csoportról itt olvashatsz bővebben!

készítette: sos-esküvő

Szólj hozzá!

Címkék: munka központ munkanélküli munkaügyi

A bejegyzés trackback címe:

https://egeszseg-szepseg-munka.blog.hu/api/trackback/id/tr553167152

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása