HTML

EGÉSZSÉG / SZÉPSÉG / MUNKA

EGÉSZSÉG / SZÉPSÉG / MUNKA

Facebook oldalunk!

Címkék

Címkefelhő

HARC A SZMOG ELLEN

2011.11.24. 13:24 egészség/szépség/munka

 

 Mostanában gyakran előfordul különböző városainkban, hogy szmogriadót rendelnek el. Ez annyiban érint minket, hogy a piros és fekete matricával ellátott gépjárműveinkkel nem közlekedhetünk.Igen ám, de a magasan szennyezett levegőt beszívjuk! Nem csak mi, hanem idősék, gyerekek, még a csecsemők is! A tüdőbetegek és asztmás emberek is. Rajtuk mi segít? Ki vagy mi tisztítja meg a levegőt? Az ő tüdejükbe hogyan jut TISZTA levegő? Ki vagy mi védi meg őket és minket? A szennyezett levegő mindenhol körülveszi őket, minket. 

Miután felmerült a kérdés, egyre gyakrabban sajnos, tényleg tudni kellene rá a választ! A városok vezetőire nem számíthatunk, de még a Magyar Államra sem. Hogyan lehet megtisztítani a fokozottan szennyezett levegőt? Eljátszhatnék a gondolattal, mint ahogy már tettem is, ha én "ott" ülnék, milyen dolgokat forszíroznék, hogyan csökkenteném a károsanyag-kibocsátást, de ez teljesen felesleges. Nem ülök ott, és amiket kitalálnék, nem érdeke az államnak. (rengeteg adótól esne el)

Így, csak abban tudunk gondolkodni, hogy közvetlen környezetünkben, otthonunkban, iskolákban, óvodákban, bölcsődékben, munkahelyeken és irodákban, hogyan tehetjük a levegőt tisztábbá, egészségesebbé. Az nem lehet, hogy ne szellőztessünk, hiszen a levegő elhasználódik a zárt helyiségekben. Igen ám, de kintről az oxigén mellett jön a szmog is, s az könyörtelenül beleeszi magát a tüdőnkbe. Jó ötlet, hogy klíma készülékkel szellőztessünk, mert azok szűrői igen hatékonyan tisztítják a levegőt. De mi van ott, ahol nincs légkondicionáló berendezés? Ott ez nem megoldás.

Még kicsik voltak a gyerekek, amikor vettem egy légtisztító készüléket. Nagyon jól szuperál, tényleg kiszűri a port a koszt, a füstöt a levegőből. Nem olcsó, 52.990 Ft fogyasztói áron, de úgy gondolom, hogy megéri. A napokban ismét elővettem, cseréltem a szűrőket, s a gyerekek szobájába beraktam. Így ők már tiszta levegőt szívnak otthon. Ha többen szeretnénk egyszerre vásárolni, biztosan lehet kedvezményes árat kiharcolni. Ha valaki szeretne ilyen tisztítót, írjon e-mailt. Úgy gondoltam, hogy összegyűjtve együtt egyszerre rendelnénk a forgalmazótól, mindenkinek jó lenne, sokkal jobb árat lehetne kiharcolni. Én szeretnék venni még 2 berendezést. Ha csatlakozna valaki, írjon: eskuvo@seniagroup.hu 

 Ha tetszik az ötlet, oszd meg ismerőseiddel! Vásároljunk együtt!

Készítette: sos-esküvő

 

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: szmog füst por károsanyag légtisztító

A bejegyzés trackback címe:

https://egeszseg-szepseg-munka.blog.hu/api/trackback/id/tr383408365

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása