HTML

EGÉSZSÉG / SZÉPSÉG / MUNKA

EGÉSZSÉG / SZÉPSÉG / MUNKA

Facebook oldalunk!

Címkék

Címkefelhő

Ki vagy mi segít egy bajbajutott cégen?

2011.09.19. 14:27 egészség/szépség/munka

 

 

Ma Magyarországon számtalan olyan mikró, kis, és középvállalkozás van, ami kátyúba jutott. Nem csak a magánszektort érintette meg a válság, hanem ezeket a cégeket is. Elfogyott a fizetőképes kereslet. Ez annyit tesz, hogy a cégeknek, legyen az termelő vagy kereskedő, esetleg szolgáltató, nincs elegendő ügyfele. Kevesebb a munka, az árbevétel csökken, ezzel egyidejűleg csökken a nyereség is. Persze a cégek üzemelési költségei nem csökkennek, kivéve, ha a cégvezetés úgy nem dönt, hogy leépít. Ilyenkor lehet szidni a cég tulajdonosait, az ügyvezetőt, de ki segít nekik? Sok cégvezető nem érti, hogy hirtelen mi is történt. Ami eddig működött, az most miért nem megy? Egy ideig még viszi a tehetetlenség, de a lendület csak ideig-óráig tart. Az első kérdés általában, hogy: „Mit rontottam el? Hol hibáztam el?” (kép)

Eddig mindenki eljut. A következő felmerülő kérdés: „Hogyan húzzam ki a céget a mocsárból, mielőtt teljesen elsüllyed? Van kiút?”

Sajnos a megoldáshoz kevesen jutnak el. Kevés olyan cégvezető vagy tulajdonos van, aki felismeri azt, hogy segítségre van szüksége. Pedig ez lehet a megoldás. Hajlamosak vagyunk arra, mi cégvezetők, hogy nem kérünk segítséget, hiszen a saját erőnkből, saját eszünkből táplálkozva építettük fel a cégünket, egy külsős mit értene hozzá! Jelen állapotban ez a nagyon hibás gondolkodás!

Nem véletlen, hogy bármely tőkeerős és nagyvállalat, ha nem a megfelelő ütemben nő és fejlődik, külsős „válságkezelő” szakembert alkalmaz. Miért teszik? Mert a külsős szakértő látja a fát az erdőtől. Nem él, nem lélegzik együtt a céggel, így rábukkan hibákra. Ezekben a napokban ezek a hibák nagyon sokba kerülnek.

Ahhoz, hogy egy cég kimásszon a gödörből és fejlődni tudjon, segítségre van szüksége. Be kell látni, hogy ha nem ment a saját kútfőből az elmúlt 1-2 évben, akkor szakemberhez kell fordulni!

Egy, a cégcsoportunkhoz tartozó részleg, felvállalta ezt a szerepet, és elkezdett azon dolgozni, hogy hogyan tudna segíteni kátyúba jutott vállalkozásokon. Persze, mondhatjuk azt, hogy aki süllyedőben van, hogyan tud megfinanszírozni egy ilyen cégátszervezést, vagy cégfrissítést. Ez a csoport úgy dolgozik, hogy viszonylag olcsón adja szolgáltatásait, egy alap csomag 100.000 Ft+Áfa. Mit adnak ezért? A céget felmérik egy állapotfelmérés keretein belül. Átnéznek mindent, ami nagyban befolyásolja a cég működését. Különböző területeken stratégiát készítenek, segítenek a célokat kitűzni, és javaslatot tesznek arra, hogy a célokat hogyan lehet elérni, megvalósítani. Minden fontos területet feltérképezve, határozott ötleteket és tanácsokat adnak a vezetésnek. Meggyőződésük, hogy a cégek többségét ki lehet hozni még a mélységből, és ma is lehet sikeres vállalkozása bárkinek. Mindent lehet jobban is csinálni!

Én csak javasolni tudom mindenkinek, akinek cége vagy vállalkozása van, hogy keresse fel őket, és kérjen segítséget, mert nagyon sok hasznos dologra rávilágítanak, új célokat, új megoldásokat kínálnak, tudásuk legjavával. Nem kerül sokba, szerintem megéri, hogy egy esélyt adjunk a jövőnek. Még csak szűk körben dolgoznak, ismeretség alapján, „szájhagyomány útján” ajánlják egymásnak a cégek. Én most ajánlom nektek! 06-30/2126886

Remélem, tudtam segíteni a felismerésben, és remélem tudtam segíteni a sikeresebb jövőben!

Készítette: sos-esküvő

Szólj hozzá!

Címkék: segítség siker cég kátyú

A bejegyzés trackback címe:

https://egeszseg-szepseg-munka.blog.hu/api/trackback/id/tr573238407

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása