HTML

EGÉSZSÉG / SZÉPSÉG / MUNKA

EGÉSZSÉG / SZÉPSÉG / MUNKA

Facebook oldalunk!

Címkék

Címkefelhő

Kátyú - merre a kiút?

2011.08.22. 07:34 egészség/szépség/munka

 

KÁTYÚ - ÖSSZEFOGLALÓ

 

 

 (kép)

 

Témánk a KÁTYÚ! Na nem az utakon tátongó lyukakra gondolok! Jaj de sokan vannak, akik úgy érzik, hogy kátyúba jutottak, s ki kellene onnan jönni. A felismerés, már fél siker! Mit teszel ellene? Ha nem változtatsz, mitől várod a megoldást? Hogyan lehet kimászni egy kátyúból? Erre keressük ma a választ!

Nem sok hozzászólás érkezett, lehet, hogy kicsit túlragoztam már a munkanélküliséggel, a gazdasággal, a depresszióval, a hitelesek problémáival. Ez mind egy kör, s bármelyik érinti is életedet, biztosan úgy érzed, hogy kátyúban vagy. Nehéz felállni, de fel kell! Mindig van megoldás. 

Az anyagi létbizonytalanság rányomja bélyegét napjainkra, gyakran éjszakáinkra is. Tudatosan, saját magunkat kell szinten tartani. Nem szabad elhagyni magunkat. Az emberek a gyengék mellett elmennek, ez ösztön, nem szabad ezért senkire haragudni. A kátyúból kitartóan kell kimászni. Minden reggel optimistán kell ébredni, a rossz, negatív és pesszimista gondolatokat el kell nyomni, még akkor is, ha ez nehéz. A pénzhiányra egy megoldás van, pénzhez kell jutni, a költségeket pedig leszorítani. Keress munkát, kitartóan, ha pedig van munkád, keress másikat vagy mellékállást. A szorgalomnak meg lesz a fizetsége. Ne a mai napra koncentrálj, hosszútávon gondolkodj! Légy nyitott mindenre, mert a megoldás sokszor ott hever, de a fejedben lévő kuszaságok miatt nem látod meg.

A depressziós időszakban vannak jobb és rosszabb napok. A jobb napokat használd arra, hogy ösztönözd magad, felejtsd el az önsajnálatot. Tenni is kell azért, hogy a kátyú szélére felküzdd magad! Készíts tervet, készíts menekülő útvonalat magadnak. Terveidet, céljaidat írd le és naponta olvasd, jegyzetelj, bővítsd! Nem baj, ha most még csak álmodozásnak tűnik.

Sajnos nem lehet mérni a kátyút, nem lehet mérni, hogy mennyire vagy mélyen, vagy közel a parthoz. Ne várj senkire, tedd a dolgod, még akkor is, ha értelmetlennek tűnik! Persze vannak emberek, akik tudnak segíteni, akik erősek, és megjárták már a Te utadat is. Vannak olyanok is, akiknek ez a munkájuk, még itt a csoportban is. Keresd őket, és segíteni fognak, ha úgy érzed, hogy egyedül nem megy. Ne zárd el magad a külvilágtól, járj társaságba! Mindig jöhet új ötlet és lehetőség! (Ha érdekel, kik tudnak segíteni, írj és küldöm az elérhetőségeket)

Lépd át önmagadat, vegyél nagy levegőt és változtass! A kivezető út a változás, változtatás! Nem szabad ragaszkodni olyan dolgokhoz, melyek a kátyúba sodortak! Beszélgess sokat, s Te magad fogod megtalálni a megoldást!

 

 

 

 

 

 

 

(kép)

 

 

Készítette sos-esküvő Ha szeretnél hasonló témákról beszélgetni, vitázni, olvasni és írni, jelentkezz be csajos csoportunkba itt.  

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://egeszseg-szepseg-munka.blog.hu/api/trackback/id/tr583170194

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása