HTML

EGÉSZSÉG / SZÉPSÉG / MUNKA

EGÉSZSÉG / SZÉPSÉG / MUNKA

Facebook oldalunk!

Címkék

Címkefelhő

Gazdaság - süllyed a hajó!

2011.08.20. 18:18 egészség/szépség/munka

A témánk a GAZDASÁG volt - ÖSSZEFOGLALÓ

Több cég megy csődbe, mint amennyit alapítanak. A gyárakat bezárják, egyre kevesebbet termelünk. A kis üzletek sorra zárnak be, mert nincs fizetőképes kereset, és a multi cégek megölik őket. Te miben látod a megoldást? Mit lehet ez ellen tenni? Mitől lesz több munkahely? Mitől lesz fizetőképes vásárló? Mitől lesznek (magasabb) fizetések? Mitől állna helyre a gazdaság? (kép)

Nem csak nálunk rossz a helyzet, nem csak nekünk kell jobban összehúzni a nadrágot, az egész világ gazdasági válságban van. A szíjat húzhatjuk, és tudom, az sem vigasztal minket, hogy máshol is baj van. Kidurrant a lufi. Baj van Amerikában, baj van Európában, baj van Japánban és ennek hatására baj van Kínában is. A fogyasztói társadalom hirtelen nem fogyaszt! Sokan a kormányunktól várjátok a megoldást, de én kicsit szkeptikus vagyok - pártoktól függetlenül - hiszen ha a nagyhatalmak is bajban vannak, egy ilyen kicsi ország hogyan tudna megoldást produkálni? Azért voltak remek meglátások! A fogyasztás csökkent, de az élelmiszer még mindig kell, azt vásároljuk. Ha a magyar terméket vesszük le a polcról, még akkor is ha drágább egy picivel, a magyar termelőt, gyártót és kereskedőt támogatjuk. Így lesz árbevétele, többet tud termelni, gyártani és eladni. Ha többet tesz a piacra, munkaerőre van szüksége, tehát embereket vesz fel! Csökken a munkanélküliség. A láncreakció elindul! VEGYÉL MAGYAR TERMÉKET! 

Felmerült az is, hogy külföldre kell menni. Nem mondom, hogy rossz ötlet. Bár válság ott is van, azért az életszínvonal sok helyen sokkal jobb, mivel előtte is sokkal jobb volt. Én is játszadoztam és játszadozom is a gondolattal, hiszen amióta élek, a mi kicsi országunk bajban van. Nem kívánom ezt a küszködést a gyerekeimnek. Azt mondják, a kerítés máshol sincs kolbászból. Lehet, s az is lehet, hogy egy másik országban mindig idegen maradok... Sokan elmennek, sokan csak kimennek... Megértem, hiszen itt szélmalomharcot vívunk mindennap! Ha van munkád, akkor azért, ha nincs akkor azért, ha vállalkozó vagy, akkor meg azért. Küzdünk a megélhetésért, a sárga csekkekért, az orvosért, a hitelért, a reálhozamért, stb.

Nem török pálcát azok fölött, akik elmennek. Ha van hozzá erejük, bátorságuk, nyelvtudásuk, kitartásuk, menjenek! Sok szerencsét kívánok! Mint a mesében, "elindult világot látni"! Legyetek boldogok, legyenek céljaitok és sikereitek!

Akik itt maradnak, mert hisznek az országban, a jobb jövőben, a pártoknak, vagy nem bátrak, honvággyal küszködnek, ideköti a múlt és jelen, nem beszél nyelvet, vagy nem hiszi, hogy lehet másképp is élni, azokat is megértem. Nekik egy dolgot tudok tanácsolni: MAGYAR TERMÉKET VÁSÁROLJATOK még akkor is, ha drágább, vagy rosszabb! Ezzel tudunk mi segíteni a hajó süllyedésének lassításában, megállításában! Nem multi ellenes vagyok, de a multi a profitot kiviszi az országból! 

 

Ha szeretnél hasonló témákban vitázni, kibeszélni, esetleg hozzászólni, jelentkezz be csajos csoportunkba, ahol mindennap más-más témát vesézünk ki. 

készítette: sos-esküvő

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://egeszseg-szepseg-munka.blog.hu/api/trackback/id/tr653167295

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása