HTML

EGÉSZSÉG / SZÉPSÉG / MUNKA

EGÉSZSÉG / SZÉPSÉG / MUNKA

Facebook oldalunk!

Címkék

Címkefelhő

Vágykeltés konyhatündér módra

2012.01.15. 08:17 egészség/szépség/munka

 

Mai témánkat Sarkadi Olga adja a csajos csoport részére!

Olvassátok el, s beszéljük ki! 

Ahol kínaiak élnek nagyobb számban, mindenütt megtalálhatók azok a furcsa boltok, amelyekről a kínálat alapján a gyanútlan idegen nem tudja eldönteni, hogy fűszereshez, gyógynövényboltba, avagy patikába lépett-e be. Az ilyen üzlet apró, szárított halat és rákot, algát és más tengeri növényt éppúgy árul, mint ismeretlen eredetű és rendeltetésű port, őrleményt, gyógynövényt. A mérés patikamérlegen történik, a fizetéshez mégis mélyen a pénztárcába kell nyúlni. 

 

 

 

 

 

Az árukínálat valójában gyógyhatású élelmiszerekből és egyéb alapanyagokból áll. Van itt őrölt rinocéroszszarv, szárított tigrispénisz és rengeteg, folyadékban eltett bogár és rovar. A valóban kedvező hatású csikóhalon és a különböző gyógynövényeken kívül a vásárlók elsősorban azt keresik, aminek potencianövelő erőt tulajdonítanak. Hány csíkos nagymacska életébe került már az a hit, amely szerint a levágott és megszárított hímtag ugyanolyan férfierőt kölcsönöz fogyasztójának, mint amilyen a dzsungel urának van! 

 

A természeti népeknél a megnövelt potencia a törzsfőnök hatalmát volt hivatva kifejezni. Tekintélye ugyanis attól is függött, hány nőt tud egymás után kielégíteni. Később az afrodiziákumok inkább orvosi célt szolgáltak: az impotencia vagy frigiditás gyógyítására, a meddőség leküzdésére. Ma mindkét célra alkalmazzák: szerelmi serkentőként és a potenciazavar megszüntetésére is. 

 

Az aranynál is drágább afrodiziákumoknak (vágykeltőknek) a Távol-Keleten van igazi piaca, Európában és Amerikában a könnyebben elérhető szereket keresik. Hatásukban már Casanova is hitt: többtucatnyi elfogyasztott osztriga után indult csak randevúra. Sőt az ókorból is maradt ránk olyan adat, ami bizonyítja: bizonyos növényeket és állatokat "szerelemgerjesztő hatásuk" miatt fogyasztottak előszeretettel. 

 

A történelmi korok folyamán a társadalom igencsak eltérő módon viszonyult a nemiséghez. Amikor a testi és szellemi kéj gyönyörnek és nem paráznaságnak számított, az afrodiziákumoknak is megvolt a becsületük. Ez jellemző az ókorra és a középkor egyes századaira vagy inkább csak évtizedeire Európában csakúgy, mint Indiában és a Távol-Keleten. A szerelem, a testi gyönyör minél nagyobb mértékű fokozása a legmagasabb rangú művészetnek számított. 

 

Szerelmi afrodiziákumok a konyhából 

Avokádó: magas növényizsír-tartalma miatt energiát szolgáltat, a termékenységet elősegítő E-vitamint és telítetlen zsírsavakat tartalmaz. 

 

Bazsalikom: a hindu vallás szerint szent fűszernövény, beteljesedett szexuális életet biztosít. Tele van izgató hatású illóolajjal. 

 

Chili: tüzes, a szó szoros értelmében, fogyasztóját valósággal feltüzeli. A magyar cseresznyepaprikának is hasonló a hatása. 

 

Csokoládé: koffeint és theobromint tartalmaz. Mindkét alkotórész fokozza a jó hangulatot, az életörömöt és a szexuális vágyat. 

 

Datolya: az arabok legkedveltebb gyümölcse, szerintük növeli a spermaszámot. Sok gyümölcscukrot tartalmaz, így gyors energiát szolgáltat. 

 

Durián: a legvitatottabb gyümölcs. A fehér emberek borzasztónak, míg a kelet-ázsiaiak mágikusan vonzónak tartják illatát és ízét. Szerintük a kemény, tüskés héjú gyümölcs puha bele a létező legerősebb afrodiziákum. 

 

Fahéj: hangulatfokozó és potencianövelő illóolajat tartalmaz, az indiánok nemi szervükre kenték. 

 

Füge: igazi vitalitást fokozó mediterrán gyümölcs, hazánk déli tájain is megterem. A friss gyümölcs erőt kölcsönöz és elősegíti a figyelemkoncentrációt. 

 

Ginszeng: Ázsiában fiatalítószerként, erősítőként, életelixírként tisztelik. Tény, hogy erősíti az immunrendszert és növeli a vágyat. 

 

Hal és a tenger gyümölcsei: magas fehérje- és ásványiaanyag-tartalmuk révén minden életfunkciót erősítenek. Különösen magas a szexuális vágyat fokozó cinktartalmuk. 

 

Kaviár: magas a fehérje- és ásványiaanyag-tartalma. Erotikus mítoszát részben az ára miatt kapta, no meg azért, mert a hal petéjéről van szó, még ha ez nem is tudatosul a fogyasztóban. 

 

Kávé: izgatja a központi idegrendszert. Erotikus hatása akkor a legkifejezettebb, ha arab szokás szerint őrölt kardamonnal ízesítik. 

 

Mák: ősrégi orvosság, fájdalomcsillapító, kábítószer és afrodiziákum. 

 

Mustár: a mustármagnak ősidőktől fogva potencianövelő hatást tulajdonítottak, ezért fogyasztását a szerzeteseknek meg is tiltották. 

 

Petrezselyemgyökér: a fehérrépa, avagy petrezselyemgyökér az ókorban az újjászületés jelképének számított. Hatóanyaga a húgyutakat és a méhet rendkívüli módon izgatja. Ez azonban kettős hatású: a fokozott nemi izgalmon kívül vetélést is okozhat. 

 

Szegfűszeg: az egyik legintenzívebb illatú és ízű fűszernövény. Illóolaja fertőtlenítő és erősen izgató hatású. 

 

Szerecsendió: a fűszer a 16. század óta kedvelt Európában, nemcsak az íze, hanem bódító, izgató hatása miatt is. A mag nemi izgalmat keltő illóolajat tartalmaz, belőle készítik a szintetikus szerelmi drogot is. 

 

Zeller: felfrissíti a fáradt férfiakat - a szó minden értelmében. A népi gyógyászatban évszázadok óta ismert zöldség sok C-vitamint és ásványi anyagot tartalmaz. 

 

Vanília: a drága, Indonéziából származó fűszer hangulatfokozó és potencianövelő illóolajat tartalmaz. 

 

Szerelmi serkentőként növényi és állati alapanyagokat használnak fel. Van, amiből főzetet készítenek, van, amit megszárítanak és megőrölnek. 

 

Az elfogyasztott afrodiziákumokhoz képest gyorsabban hat az illatanyag, de külsőleges alkalmazásra készül kenőcsök és olaj is. A bedörzsöléses módszer a nemi szervek vérbőségét fokozza, az illóolaj viszont az agyműködést serkenti, így hat a szexuális életre. 

 

Ma, amikor külön tudományág foglalkozik a táplálkozással és hatásával, könnyen kimutatható, hogy van-e alapja legalább két évezrede létező hiedelmeknek, babonáknak. Az már régen bebizonyosodott, hogy a szexuális élet nagyrészt a hormonok működésének függvénye. Márpedig célirányos táplálkozással befolyásolható a hormonok működése. A hormonok ugyanis fehérjékből (pontosabban a fehérjék egy részéből, az aminosavakból) épülnek fel. Bizonyos érzéseket is a hormonok váltanak ki, ilyen például a szexuális vágy mellett a boldogság is! A hormonok működése tehát olyan élelmiszerrel fokozható, ami bőségesen tartalmaz fehérjét. Ilyen a tengeri hal, az osztriga, a homár, de van persze olcsóbb, könnyebben beszerezhető táplálék is, mint a hús, a tej, a sajt, a csonthéjasok (dió, mogyoró, mandula) és a hüvelyesek (bab, borsó, lencse). 

 

A kiadós csülökvacsora persze nem fokozza a nemi vágyat, sőt a sok zsír megemésztése annyi energiát követel a szervezettől, hogy az már lankasztja a vágyat. A körülményektől is sok függ. A hangulatra, a vágyra több irányból érkezik az inger. A megfelelő, erotikus töltés eléréséhez kellemes szobahőmérséklet, szépen terített asztal, hangulatvilágítás és lágy zene szükséges. Nem szabad elsietni az élvezeteket! Jó indítás a behűtött pezsgő, de csak egy-két pohárral. Ennél több alkohol csökkenti (ha nem is a vágyat, de) a teljesítményt! A menü álljon legalább három fogásból, de mindenből csak keveset szabad enni, különben az emésztés foglalja le a szervezet minden energiáját és a csodás éjszaka helyett alvás következik.

 

Sarkadi Olga

 

Ha nem vagy tagja csajos csoportunknak, de szeretnél hasonló témákhoz hozzászólni, be tudsz jelentkezni itt.

Szólj hozzá!

Címkék: férfi vágy vágyakozás

A bejegyzés trackback címe:

https://egeszseg-szepseg-munka.blog.hu/api/trackback/id/tr423548062

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása